نلود رایگان پروژه شبیه سازی با نرم افزار آرنا Arena

ساخت وبلاگ

نلود رایگان پروژه شبیه سازی با نرم افزار آرنا Arena
دسته بندی ها: پروژه شبیه سازی
azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]
دانلود رایگان پروژه شبیه سازی با نرم افزار آرنا Arena

این پروژه شامل دو ماشین است که براساس یک تصمیم گیرنده و مشغول بودن ماشین ها تصمیم میگیرد که متاقاضیان را به سمت کدام ماشین بفرستد.
پروژه شبیه سازی با نرم افزار آرنا
نرم افزار arena چیست؟

ARENAبسته نرم افزاری برای شبیه سازی سیستم های گسسته پیشامد است که توسط شرکت Systems Modeling به بازار عرضه شده است. ARENS نرم افزاری کامل برای انجام مطالعات شبیه سازی است و تمام قدم های یک مطالعه شبیه سازی را پشتیبانی می کند . ARENA انعطاف پذیری زبان شبیه سازی Siman و قابلیت های مدل سازی شی گرا را همزمان ارایه می کند و در عین حال از آسانی کاربردی محیط Microsoft Windows استفاده می کند .
معرفی علم شبیه سازی
azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]
شبیه سازی (Simulation ) علم و هنر ساختن مدلی (مدلسازی) از یک پروسه یا سیستم ،جهت ارزیابی و آزمایش راهبردها می باشد و روشی برای آگاهی از نتایج ایده های پیشنهادی قبل از اجرای آنهاست. شبیه سازی در واقع مدل کوچک شده از یک چیز واقعی یا وضعیت اجتماعی یا یک فرایند است و روشی موثر در بررسی بعضی ویژگی ها یا رفتارهای کلیدی در یک سامانه (System ) فیزیکی یا انتزاعی است. شبیه سازی در بسیاری مقوله ها از جمله مدل سازی سامانه های طبیعی و انسانی، برای کسب بینش و آگاهی حول نحوه کارشان، به کار می رود. در موارد دیگر از قبیل شبیه سازی فناوری برای بهینه سازی عملکرد، مهندسی ایمنی، آزمایش، آموزش و مهارت آموزی استفاده می شود. از شبیه سازی می توان برای نمایش تاثیرات و عواقب نهایی شرایطی متفاوت (که مثلا در واقعیت برقرار نیست) یا بررسی تاثیر عوامل موجود بهره برد.
توضیحاتی در مورد این پروژه :
این پروژه شامل دو ماشین است که براساس یک تصمیم گیرنده و مشغول بودن ماشین ها تصمیم میگیرد که متاقاضیان را به سمت کدام ماشین بفرستد.

تحلیل کامل شبکه های کامپیوتری و شبیه سازی آن

چهارشنبه 28 فروردین 1398 ساعت 02:58

تحلیل کامل شبکه های کامپیوتری و شبیه سازی آن

با استفاده از نرم افزار Arena


azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]












فهرست مطالب:



مقدمه



* توضیحاتی در مورد شبکه های کامپیووتری

* مدل OSI و توضیح وظایف لایه های آن

* توضیحاتی در مورد شبکه محلی (LAN) و هم بندی های معروف

* توضیحاتی در مورد شبیه سازی

* نرم افزار Arena و توضیحات کلی در مورد ساختمان کاری آن

* توضیحاتی کوتاه در مورد قطعات مختلف موجود در ماژول Basic Process

* مدل سازی از LAN و توضیحات مرحله ای از روند انجام کار

* منابع و مأخذ



ضمیمه ها :

آموزش شبیه سازی با نرم افزار Arena ( دکتر مصطفی زندیه )
آموزش ماژول های فلوچارت در نرم افزار Arena
آموزش ماژول های داده ایی در نرم افزار Arena



بسمه تعالی

مقدمه

همانطور که می دانید امروزه در تمامی نقاط کره خاکی ما فعالیت های عظیم صنعتی و اقتصادی در دست انجام است و کارخانه ها و مراکز تولیدی، صنعتی با در نظر گرفتن نیروی کار و وجود مواد اولیه مورد نیازشان ، گاهی به صورت شبانه روزی نیز فعالیت می کنند.

در این میان مهمترین مسئله ای که صاحبان صنایع و کارخانجات و یا موسسات خدماتی به آن توجه خاصی مبذول می دارند همانا بهینه سازی فعالیت ها و اعمالشان است تا بتوانند با به کار بردن حداقل مواد اولیه و قطعات و نیروی مورد نیاز، بالاترین کیفیت محصولات یا خدمات را ارائه نمایند. در حالت دیگر، اشخاص صاحب سرمایه و گروه هایی که در مراحل اولیه ورود به این نوع فعالیت ها هستند، نیاز دارند که تصویری با معنی از آنچه می خواهند بر رویش سرمایه گذاری کنند و نیز میزان مطلوبیت (بازدهی) آن فعالیت خاص به دست آورند. و یا به طور اختصار ، نیاز به داشتن شناخت کلی از چرخه (Input-Process-Output) فعالیت مورد نظرشان دارند.
azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]
شاید اولین پیشنهاد به منظور نیل به این هدف، نمونه سازی کوچک (آزمایشگاهی) باشد. که البته نیازمند هزینه های اولیه ای است در مورد طرحی که فعلاً شناخت جامعی بر مشکلات آن نداریم.

اندیشه شیه سازی از این جا آغاز می شود که ما برای بدست آوردن شناخت نسبت به آن کار، بدون اینکه متحمل هزینه های سنگین پیاده سازی مدل نمونه شویم، قبل از هر کار یک مدل کامپیوتری کامل از فعالیت مورد نظر بوجود آورده و نیازها، فعالیت ها، مواد اولیه، نیروی کار و کلاً عوامل دخیل در نتیجه فعالیت را لحاظ کنیم و می سنجیم و با در نظر گرفتن تمامی اثرات آنان، با ضریب اطمینان بیشتری نسبت به ادامه کار و فعالیت اقتصادی اقدام می نماییم.

استفاده های ما از شبکه های کامیوتری نیز به این تکنولوژی نقش مهمی در زندگی روزمره ما بخشیده است و لزوم بهینه سازی در سرعت، کیفیت ارائه و نیز هزینه خدمات شبکه ای به وضوح احساس می شود.

به همین جهت بر آن شدیم تا با ارائه مدلی کلی از اعمال انجام گرفته در یک شبکه محلی (Lan) که برخورد بیشتری با آن داریم، یکی از راه های بهینه سازی در سرعت دسترسی به شبکه را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم و موضوع مقایسه بین فعالیت های انجام گرفته توسط هاب و هاب-سوییچ در شبکه محلی را انتخاب نمودیم.



توضیحاتی در مورد شبکه های کامپیوتری:



شبکه کامپیوتری چیست ؟

اساساً یک شبکه کامپیوتری شامل دو یا بیش از دو کامپیوتر وابزارهای جانبی مثل چاپگرها، اسکنرها ومانند اینها هستند که بطور مستقیم بمنظور استفاده مشترک از سخت افزار ونرم افزار، منابع اطلاعاتی ابزارهای متصل ایجاده شده است توجه داشته باشید که به تمامی تجهیزات سخت افزاری ونرم افزاری موجود در شبکه منبع1(Source) گویند.

در این تشریک مساعی با توجه به نوع پیکربندی کامپیوتر ، هر کامپیوتر کاربر می تواند در آن واحد منابع خود را اعم از ابزارها وداده ها با کامپیوترهای دیگر همزمان بهره ببرد.

دلایل استفاده از شبکه را می توان موارد ذیل عنوان کرد :

1 - استفاده مشترک از منابع :

استفاده مشترک از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات جانبی رایانه ، بدون توجه به محل جغرافیایی هریک از منابع را استفاده از منابع مشترک گویند.

2 - کاهش هزینه :

متمرکز نمودن منابع واستفاده مشترک از آنها وپرهیز از پخش آنها در واحدهای مختلف واستفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان کاهش هزینه را در پی خواهد داشت .

3 - قابلیت اطمینان :

این ویژگی در شبکه ها بوجود سرویس دهنده های پشتیبان در شبکه اشاره می کند ، یعنی به این معنا که می توان از منابع گوناگون اطلاعاتی وسیستم ها در شبکه نسخه های دوم وپشتیبان تهیه کرد ودر صورت عدم دسترسی به یک از منابع اطلاعاتی در شبکه rdquo; بعلت از کارافتادن سیستم rdquo; از نسخه های پشتیبان استفاده کرد. پشتیبان از سرویس دهنده ها در شبکه کارآیی،، فعالیت وآمادگی دایمی سیستم را افزایش می دهد.

4 - کاهش زمان :

یکی دیگر از اهداف ایجاد شبکه های رایانه ای ، ایجاد ارتباط قوی بین کاربران از راه دور است ؛ یعنی بدون محدودیت جغرافیایی تبادل اطلاعات وجود داشته باشد. به این ترتیب زمان تبادل اطلاعات و استفاده از منابع خود بخود کاهش می یابد.

5 - قابلیت توسعه :

یک شبکه محلی می تواند بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه یابد وتبدیل به یک شبکه بزرگتر شود. در اینجا هزینه توسعه سیستم هزینه امکانات وتجهیزات مورد نیاز برای گسترش شبکه مد نظر است.

6 - ارتباطات:

کاربران می توانند از طریق نوآوریهای موجود مانند پست الکترونیکی ویا دیگر سیستم های اطلاع رسانی پیغام هایشان را مبادله کنند ؛ حتی امکان انتقال فایل نیز وجود دارد.



مدل OSI و توضیح وظایف لایه های آن:

هر فعالیتی در شبکه مستلزم ارتباط بین نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر و اجزای دیگر شبکه است. انتقال اطلاعات بین کامپیوترهای مختلف در شبکه وابسته به انتقال اطلاعات بین بخش های نرم افزاری و سخت افزاری درون هر یک از کامپیوترها است.

هر یک از فرایندهای انتقال اطلاعات را می توان به بخش های کوچک تری تقسیم کرد. هر یک از این فعالیت های کوچک را سیستم عامل براساس دسته ای از قوانین مشخص انجام می دهد. این قوانین را پروتکل می نامند. پروتکل ها تعیین کننده روش کار در ارتباط بین بخش های نرم افزاری و سخت افزاری شبکه هستند. بخش های نرم افزاری و سخت افزاری تولیدکنندگان مختلف دارای مجموعه پروتکل های متفاوتی می باشند.

برای استانداردسازی پروتکل های ارتباطی، سازمان استانداردهای بین المللی (ISO) در سال ۱۹۸۴ اقدام به تعیین مدل مرجع) OSI یا (Open Systems Interconnection نمود.

مدل مرجع OSI ارائه دهنده چارچوب طراحی محیط های شبکه ای است. در این مدل، جزئیات بخش های نرم افزاری و سخت افزاری برای ایجاد سهولت انتقال اطلاعات مطرح شده است و در آن کلیه فعالیت های شبکه ای در هفت لایه مدل سازی می شود. هنگام بررسی فرآیند انتقال اطلاعات بین دو کامپیوتر، مدل هفت لایه ای OSI روی هر یک از کامپیوترها پیاده سازی می گردد. در تحلیل این فرایندها می توان عملیات انتقال اطلاعات را بین لایه های متناظر مدل OSI واقع در کامپیوترهای مبدا و مقصد در نظر گرفت.

این تجسم از انتقال اطلاعات را انتقال مجازی (Virtual) می نامند. اما انتقال واقعی اطلاعات بین لایه های مجاور مدل OSI واقع در یک کامپیوتر انجام می شود. در کامپیوتر مبدا اطلاعات از لایه فوقانی به طرف لایه تحتانی مدل OSI حرکت کرده و از آن جا به لایه زیرین مدل OSI واقع در کامپیوتر مقصد ارسال می شوند. در کامپیوتر مقصد اطلاعات از لایه های زیرین به طرف بالاترین لایه مدل OSI حرکت می کنند.

عمل انتقال اطلاعات از یک لایه به لایه دیگر در مدل OSI از طریق واسطه ها یاInterface ها انجام می شود. این واسطه ها تعیین کننده سرویس هایی هستند که هر لایه مدل OSI می تواند برای لایه مجاور فراهم آورد.

بالاترین لایه مدل OSI یا لایه هفت، لایه کاربرد یا Application است. این لایه تأمین کننده سرویس های پشتیبانی برنامه های کاربردی نظیر انتقال فایل، دسترسی به بانک اطلاعاتی و پست الکترونیکی است.

لایه شش، لایه نمایش یا Presentation است. این لایه تعیین کننده فرمت یا قالب انتقال داده ها بین کامپیوترهای واقع در شبکه است. این لایه در کامپیوتر مبدا داده هایی که باید انتقال داده شوند را به یک قالب میانی تبدیل می کند. این لایه در کامپیوتر مقصد اطلاعات را از قالب میانی به قالب اولیه تبدیل می کند.

لایه پنجم در این مدل، لایه جلسه یا session است. این لایه بر برقراری اتصال بین دو برنامه کاربردی روی دو کامپیوتر مختلف واقع در شبکه نظارت دارد. همچنین تأمین کننده همزمانی فعالیت های کاربر نیز هست.

لایه چهارم یا لایه انتقال (Transmission)مسؤول ارسال و دریافت اطلاعات و کمک به رفع خطاهای ایجاد شده در طول ارتباط است. هنگامی که حین یک ارتباط خطایی بروز کند، این لایه مسؤول تکرار عملیات ارسال داده است.

لایه سوم در مدل OSI، مسؤول آدرس یا نشانی گذاری پیام ها و تبدیل نشانی های منطقی به آدرس های فیزیکی است. این لایه همچنین مسؤول مدیریت بر مشکلات مربوط به ترافیک شبکه نظیر کند شدن جریان اطلاعات است. این لایه، لایه شبکه یا Network نام دارد.

لایه دوم مدل OSI، لایه پیوند یا Data link است. این لایه وظیفه دارد تا اطلاعات دریافت شده از لایه شبکه را به قالبی منطقی به نام فریم (frame) تبدیل کند. در کامپیوتر مقصد این لایه همچنین مسؤول دریافت بدون خطای این فریم ها است.

لایه زیرین در این مدل لایه فیزیکی یا Physical است. این لایه اطلاعات را به صورت جریانی از رشته های داده ای و به صورت الکتریکی روی کابل هدایت می کند. این لایه تعریف کننده ارتباط کابل و کارت شبکه و همچنین تعیین کننده تکنیک ارسال و دریافت داده ها نیز هست.

انجمن مهندسان برق و الکترونیک آمریکا (IEEE) برای وضع استانداردهای شبکه های LAN اصطلاحاتی بر مدل OSI انجام داده است. این استانداردها اکنون با عنوان استاندارد IEEE ۸۰۲ شناسایی می شوند.

در پروژه ۸۰۲ استانداردهایی وضع شده است که در برگیرنده مشخصه های ارسال و دسترسی به اطلاعات از محیط فیزیکی است. این مشخصه ها شامل فرایندهای اتصال، حفظ و قطع ارتباط تجهیزات شبکه نیز هستند.

مشخصه های ۸۰۲ به دوازده گروه تقسیم می شوند که هر یک به صورت ۱.۸۰۲ تا ۱۲.۸۰۲ نام گذاری شده اند. هر یک از این گروه ها تعریف کننده استانداردهایی برای اعمال اجرایی گوناگون شبکه هستند.

مشخصات ۸۰۲ همچنین شامل اصلاحاتی بر لایه های فیزیکی و پیوند در مدل OSI نیز هست. این اصلاحات در هنگام طراحی اکثر محیط های LAN مورد استفاده قرار می گیرند.

کمیته پروژه ۸۰۲ با تفکیک لایه پیوند مدل OSI به دو زیرلایه، جزئیات بیشتری به مدل OSI افزوده است. این لایه های فرعی عبارتند از لایه LLC یا Logical link control و لایه MAC یا Media Access Control . لایه فرعی بالایی یعنی LLC با تعریف چندین نقطه دسترسی به سرویس یا ( Service Access Point SAP) بر ارتباطات لایه پیوند مدیریت می کندSAPها نقاط اتصالی هستند که به ارتباط بین لایه های هفت گانه در مدل OSI کمک می کنند.

کامپیوترها از این نقاط برای انتقال اطلاعات از لایه فرعی LLC به لایه های بالایی بهره می گیرند. استانداردهای انتقال اطلاعات بین لایه فرعی LLC و لایه های بالایی در مدل OSI، تحت عنوان

IEEE 802,2 جمع آوری شده اند.

لایه فرعی MAC پایین لایه فرعی LCC قرار گرفته است. این لایه وظیفه انتقال اطلاعات را از لایه فیزیکی مدل OSI به محیط فیزیکی بر عهده دارد. این لایه مسؤول انتقال بدون خطای اطلاعات بین دو کامپیوتر واقع در شبکه نیز هست.

استانداردهای مربوط به عملکرد لایه فرعی MAC و لایه فیزیکی مدل OSI در گروه های 802,3 802,4 802,12 آمده اند.

فرآیند به اشتراک گذاشتن اطلاعات نیازمند ارتباط همزمان شده ای بین کامپیوترهای شبکه است. برای ایجاد سهولت در این فرایند، برای هر یک از فعالیت های ارتباط شبکه ای، مجموعه ای از دستورالعمل ها تعریف شده است.

هر دستورالعمل ارتباطی یک پروتکل یا قرارداد نام دارد. یک پروتکل تأمین کننده توصیه هایی برای برقراری ارتباط بین اجزای نرم افزاری و سخت افزاری در انجام یک فعالیت شبکه ای است.

هر فعالیت شبکه ای به چندین مرحله سیستماتیک تفکیک می شود. هر مرحله با استفاده از یک پروتکل منحصر به فرد، یک عمل مشخص را انجام می دهد.

این مراحل باید با ترتیب یکسان در تمام کامپیوترهای واقع در شبکه انجام شوند. در کامپیوتر مبدا مراحل ارسال داده از لایه بالایی شروع شده و به طرف لایه زیرین ادامه می یابد. در کامپیوتر مقصد مراحل مشابه در جهت معکوس از پایین به بالا انجام می شود.

در کامپیوتر مبدا، پروتکل ها اطلاعات را به قطعات کوچک شکسته، به آن ها آدرس هایی نسبت می دهند و قطعات حاصله یا بسته ها را برای ارسال از طریق کابل آماده می کنند.

در کامپیوتر مقصد، پروتکل ها داده ها را از بسته ها خارج کرده و به کمک نشانی های آن ها بخش های مختلف اطلاعات را با ترتیب صحیح به هم پیوند می دهند تا اطلاعات به صورت اولیه بازیابی شوند.

پروتکل های مسؤول فرآیندهای ارتباطی مختلف برای جلوگیری از تداخل و یا عملیات ناتمام، لازم است که به صورت گروهی به کار گرفته شوند.
azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]
لایه های بالایی در پشته پروتکل ها تعیین کننده مشخصه های جلسات ارتباطی برای برنامه های کاربردی می باشند. پروتکل ها براساس آن که به کدام لایه از مدل OSI متعلق باشند، سه نوع طبقه بندی می شوند. پروتکل های مربوط به سه لایه بالایی مدل OSI به پروتکل های Application یا کاربرد معروف هستند. پروتکل های لایه Application تأمین کننده سرویس های شبکه در ارتباطات بین برنامه های کاربردی با یکدیگر هستند. این سرویس ها شامل انتقال فایل، چاپ، ارسال پیام و سرویس های بانک اطلاعاتی هستند.

پروتکل های لایه نمایش یا Presentation وظیفه قالب بندی و نمایش اطلاعات را قبل از ارسال برعهده دارند. پروتکل های لایه جلسه یا Session اطلاعات مربوط به جریان ترافیک را به داده ها اضافه می کنند.

پروتکل های نوع دوم که به پروتکل های انتقال (Transport) معروف هستند، منطبق بر لایه انتقال مدل OSI هستند. این پروتکل ها اطلاعات مربوط به ارسال بدون خطا یا در واقع تصحیح خطا را به دادها می افزایند.

وظایف سه لایه زیرین مدل OSI بر عهده پروتکل های شبکه است. پروتکل های لایه شبکه تأمین کننده فرایندهای آدرس دهی در سطوح بالاتر از شبکه محلی و مسیریابی اطلاعات هستند. پروتکل های لایه Data Link اطلاعات مربوط به بررسی و کشف خطا را به داده ها اضافه می کنند و به درخواست های ارسال مجدد اطلاعات پاسخ می گویند.

پروتکل های لایه فیزیکی تعیین کننده استانداردهای ارتباطی در محیط مشخصی هستند.



توضیحاتی در مورد شبکه محلی (LAN) و هم بندی های معروف:

مدل های شبکه:

در یک شبکه ، یک کامپیوتر می تواند هم سرویس دهنده وهم سرویس گیرنده باشد. یک سرویس دهنده (Server) کامپیوتری است که فایل های اشتراکی وهمچنین سیستم عامل شبکه که مدیریت عملیات شبکه را بعهده دارد - را نگهداری می کند.

برای آنکه سرویس گیرنده rdquo; Clientrdquo; بتواند به سرویس دهنده دسترسی پیدا کند ، ابتدا سرویس گیرنده باید اطلاعات مورد نیازش را از سرویس دهنده تقاضا کند. سپس سرویس دهنده اطلاعات در خواست شده را به سرویس گیرنده ارسال خواهد کرد.

سه مدل از شبکه هایی که مورد استفاده قرار می گیرند ، عبارتند از :

1 - شبکه نظیر به نظیر rdquo; Peer- to- Peer rdquo;

2 - شبکه مبتنی بر سرویس دهنده rdquo; Server- Based rdquo;

3 - شبکه سرویس دهنده / سرویس گیرنده rdquo; Client /Serverrdquo;



مدل شبکه نظیر به نظیر:

در این شبکه ایستگاه ویژه ای جهت نگهداری فایل های اشتراکی وسیستم عامل شبکه وجود ندارد. هر ایستگاه می تواند به منابع سایر ایستگاه ها در شبکه دسترسی پیدا کند. هر ایستگاه خاص می تواند هم بعنوان Server وهم بعنوان Client عمل کند. در این مدل هر کاربر خود مسئولیت مدیریت وارتقاء دادن نرم افزارهای ایستگاه خود را بعهده دارد. از آنجایی که یک ایستگاه مرکزی برای مدیریت عملیات شبکه وجود ندارد ، این مدل برای شبکه ای با کمتر از 10 ایستگاه بکار می رود .



مدل شبکه مبتنی بر سرویس دهنده :

در این مدل شبکه ، یک کامپیوتر بعنوان سرویس دهنده کلیه فایل ها ونرم افزارهای اشتراکی نظیر واژه پرداز ها، کامپایلرها ، بانک های اطلاعاتی وسیستم عامل شبکه را در خود نگهداری می کند. یک کاربر می تواند به سرویس دهنده دسترسی پیدا کرده وفایل های اشتراکی را از روی آن به ایستگاه خود منتقل کند



مدل سرویس دهنده / سرویس گیرنده :

در این مدل یک ایستگاه در خواست انجام کارش را به سرویس دهنده ارائه می دهد وسرویس دهنده پس از اجرای وظیفه محوله ، نتایج حاصل را به ایستگاه در خواست کننده عودت می دهد. در این مدل حجم اطلاعات مبادله شده شبکه ، در مقایسه با مدل مبتنی بر سرویس دهنده کمتر است واین مدل دارای کارایی بالاتری می باشد.



هر شبکه اساسا از سه بخش ذیل تشکیل می شود:

ابزارهایی که به پیکربندی اصلی شبکه متصل می شوند بعنوان مثال : کامپیوتر ها، چاپگرها، هاب ها.

سیم ها ، کابل ها وسایر رسانه هایی که برای اتصال ابزارهای شبکه استفاده می شوند.



سازگار کننده هاAdaptor) ) :

که بعنوان اتصال کابل ها به کامپیوتر هستند . اهمیت آنها در این است که بدون وجود آنها شبکه تنها شامل چند کامپیوتر بدون ارتباط موازی است که قادر به سهیم شدن منابع یکدیگر نیستند . عملکرد سازگارکننده در این است که به دریافت وترجمه سیگنال ها ی درون داد از شبکه از جانب یک ایستگاه کاری وترجمه وارسال برون داد به کل شبکه می پردازد.




اجزا ءشبکه :

اجزا اصلی یک شبکه کامپیوتری عبارتند از :

1 - کارت شبکه (Card ( NIC- Network Interface:

برای استفاده از شبکه وبرقراری ارتباط بین کامپیوتر ها از کارت شبکه ای استفاده می شود که در داخل یکی از شیارهای برد اصلی کامپیوتر های شبکه rdquo; اعم از سرویس دهنده وگیرنده rdquo; بصورت سخت افزاری وبرای کنترل ارسال ودریافت داده نصب می گردد.

2 - رسانه انتقال Transmission Medium)):

رسانه انتقال کامپیوتر ها را به یکدیگر متصل کرده وموجب برقراری ارتباط بین کامپیوتر های یک شبکه می شود . برخی از متداولترین رسانه های انتقال عبارتند از : کابل زوج سیم بهم تابیده rdquo; Twisted- Pairrdquo; ، کابل کواکسیال rdquo; Coaxialrdquo; وکابل فیبر نوری ldquo;Fiber- Opticrdquo; .

3- سیستم عامل شبکه (NOS- Network Operating System) :

سیستم عامل شبکه برروی سرویس دهنده اجرا می شود و سرویس های مختلفی مانند: اجازه ورود به سیستم ldquo;Loginrdquo; ، رمز عبور ldquo;Passwordrdquo; ، چاپ فایل ها rdquo; Printfilesrdquo; ، مدیریت شبکه rdquo; Net work management rdquo; را در اختیار کاربران می گذارد.



انواع شبکه از لحاظ جغرافیایی:

نوع شبکه توسط فاصله بین کامپیوتر های تشکیل دهنده آن شبکه مشخص می شود:

شبکه محلی (LAN= Local Area Network) :

ارتباط واتصال بیش از دو یا چند رایانه در فضای محدود یک سازمان از طریق کابل شبکه وپروتکل بین رایانه ها وبا مدیریت نرم افزاری موسوم به سیستم عامل شبکه را شبکه محلی گویند. کامپیوتر سرویس گیرنده باید از طریق کامپیوتر سرویس دهنده به اطلاعات وامکانات به اشتراک گذاشته دسترسی یابند. همچنین ارسال ودریافت پیام به یکدیگر از طریق رایانه سرویس دهنده انجام می گیرد. از خصوصیات شبکه های محلی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

1 - اساسا در محیط های کوچک کاری قابل اجرا وپیاده سازی می باشند.

2 - از سرعت نسبتا بالایی برخوردارند.

3 - دارای یک ارتباط دایمی بین رایانه ها از طریق کابل شبکه می باشند.


شبکه گسترده (WAN = Wide Area Network) :

اتصال شبکه های محلی از طریق خطوط تلفنی ، کابل های ارتباطی ماهواره ویا دیگر سیستم هایی مخابراتی چون خطوط استیجاری در یک منطقه بزرگتر را شبکه گسترده گویند. در این شبکه کاربران یا رایانه ها از مسافت های دور واز طریق خطوط مخابراتی به یکدیگر متصل می شوند. کاربران هر یک از این شبکه ها می توانند به اطلاعات ومنابع به اشتراک گذاشته شده توسط شبکه های دیگر دسترسی یابند. از این فناوری با نام شبکه های راه دور rdquo; Long Haul Networkrdquo; نیز نام برده می شود. در شبکه گسترده سرعت انتقال داده نسبت به شبکه های محلی خیلی کمتر است. بزرگترین ومهم ترین شبکه گسترده ، شبکه جهانی اینترنت می باشد.

ریخت شناسی شبکه (Net work (Topology :

توپولوژی شبکه تشریح کننده نحوه اتصال کامپیوتر ها در یک شبکه به یکدیگر است. پارامترهای اصلی در طراحی یک شبکه ، قابل اعتماد بودن ومقرون به صرفه بودن است. انواع متداول توپولوژی ها در شبکه کامپیوتری عبارتند از :

1 - توپولوژی ستاره ای (Star) :

در این توپولوژی ، کلیه کامپیوتر ها به یک کنترل کننده مرکزی با هاب متصل هستند. هرگاه کامپیوتری بخواهد با کامپیوتر ی دیگری تبادل اطلاعات نماید، کامپیوتر منبع ابتدا باید اطلاعات را به هاب ارسال نماید. سپس از طریق هاب آن اطلاعات به کامپیوتر مقصد منتقل شود. اگر کامپیوتر شماره یک بخواهد اطلاعاتی را به کامپیوتر شماره 3 بفرستد ، باید اطلاعات را ابتدا به هاب ارسال کند، آنگاه هاب آن اطلاعات را به کامپیوتر شماره سه خواهد فرستاد.

نقاط ضعف این توپولوژی آن است که عملیات کل شبکه به هاب وابسته است. این بدان معناست که اگر هاب از کار بیفتد، کل شبکه از کار خواهد افتاد . نقاط قوت توپولوژی ستاره عبارتند از:

* نصب شبکه با این توپولوژی ساده است.

* توسعه شبکه با این توپولوژی به راحتی انجام می شود.

* اگر یکی از خطوط متصل به هاب قطع شود ، فقط یک کامپیوتر از شبکه خارج می شود.

2- توپولوژی حلقوی (Ring) :

این توپولوژی توسط شرکت IBM اختراع شد وبهمین دلیل است که این توپولوژی بنام IBM Tokenring مشهور است.

در این توپولوژی کلیه کامپیوتر ها به گونه ای به یکدیگر متصل هستند که مجموعه آنها یک حلقه را می سازد. کامپیوتر مبدا اطلاعات را به کامپیوتری بعدی در حلقه ارسال نموده وآن کامپیوتر آدرس اطلاعات رابرای خود کپی می کند، آنگاه اطلاعات را به کامپیوتر بعدی در حلقه منتقل خواهد کرد وبهمین ترتیب این روند ادامه پیدا می کند تا اطلاعات به کامپیوتر مبدا برسد. سپس کامپیوتر مبدا این اطلاعات را از روی حلقه حذف می کند.

نقاط ضعف توپولوژی فوق عبارتند از:

*اگر یک کامپیوتر از کار بیفتد ، کل شبکه متوقف می شود.

* به سخت افزار پیچیده نیاز دارد rdquo; کارت شبکه آن گران قیمت است ldquo;.

* برای اضافه کردن یک ایستگاه به شبکه باید کل شبکه را متوقف کرد.

نقاط قوت توپولوژی فوق عبارتند از :

* نصب شبکه با این توپولوژی ساده است.

* توسعه شبکه با این توپولوژی به راحتی انجام می شود.

* در این توپولوژی از کابل فیبر نوری میتوان استفاده کرد.




3- توپولوژی اتوبوسی (BUS) :

در یک شبکه خطی چندین کامپیوتر به یک کابل بنام اتوبوسی متصل می شوند. در این توپولوژی ، رسانه انتقال بین کلیه کامپیوتر ها مشترک است. یکی از مشهورترین قوانین نظارت بر خطوط ارتباطی در شبکه های محلی اترنت است. توپولوژی اتوبوس از متداوالترین توپولوژی هایی است که در شبکه محلی مورد استفاده قرار می گیرد. سادگی ، کم هزینه بودن وتوسعه آسان این شبکه ، از نقاط قوت توپولوژی اتوبوسی می باشد. نقطه ضعف عمده این شبکه آن است که اگر کابل اصلی که بعنوان پل ارتباطی بین کامپیوتر های شبکه می باشد قطع شود، کل شبکه از کار خواهد افتاد.



4- توپولوژی توری (Mesh) :

در این توپولوژی هر کامپیوتری مستقیما به کلیه کامپیوترهای شبکه متصل می شود. مزیت این توپولوژی آن است که هر کامپیوتر با سایر کامپیوتر ها ارتباطی مجزا دارد. بنابراین ، این توپولوژی دارای بالاترین درجه امنیت واطمینان می باشد. اگر یک کابل ارتباطی در این توپولوژی قطع شود ، شبکه همچنان فعال باقی می ماند.
از نقاط ضعف اساسی این توپولوژی آن است که از تعداد زیادی خطوط ارتباطی استفاده می کند، مخصوصا زمانیکه تعداد ایستگاه ها افزایش یابند. به همین جهت این توپولوژی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.



5- توپولوژی درختی (Tree) :

این توپولوژی از یک یا چند هاب فعال یا تکرار کننده برای اتصال ایستگاه ها به یکدیگر استفاده می کند. هاب مهمترین عنصر شبکه مبتنی بر توپولوژی در ختی است : زیرا کلیه ایستگاه ها را به یکدیگر متصل می کند. وظیفه هاب دریافت اطلاعات از یک ایستگاه و تکرار وتقویت آن اطلاعات وسپس ارسال آنها به ایستگاه دیگر می باشد.

6- توپولوژی ترکیبی (Hybrid) :

این توپولوژی ترکیبی است از چند شبکه با توپولوژی متفاوت که توسط یک کابل اصلی بنام استخوان بندی ldquo;Back bonerdquo; به یکدیگر مرتبط شده اند . هر شبکه توسط یک پل ارتباطی ldquo;Bridgrdquo; به کابل استخوان بندی متصل می شود.
پروتکل چیست؟
برای برقراری ارتباط بین رایانه ها ی سرویس گیرنده و سرویس دهنده قوانین کامپیوتری برای انتقال ودریافت داده مشخص شده اند که به قرارداد یا پروتکل موسومند. این قرارداد ها وقوانین بصورت نرم افزاری در سیستم برای ایجاد ارتباط ایفای نقش می کنند. پروتکل با قرارداد ، در واقع زبان مشترک کامپیوتری است که برای درک وفهم رایانه بهنگام در خواست وجواب متقابل استفاده می شود. پروتکل تعیین کننده مشخصه های شبکه ، روش دسترسی وانواع فیزیکی توپولوژی ها ، سرعت انتقال داده ها وانواع کابل کشی است .


توضیحاتی در مورد شبیه سازی:

تکنولوژی و نرم افزارهای شبیه سازی (Simulation) یکی قدرتمندترین روشrlm;ها و ابزارهای در خدمت مدیران، مهندسان صنایع، تحلیل گران سیستم ها و ... می باشد که آنها را قادر می سازد قبل از اتخاذ هر تصمیمی در خصوص هر سیستم تولیدی یا خدماتی و یا سیستمrlm;های در دست اجرا و یا در حال کار را مدل و شبیه سازی نموده و بررسی های لازم آماری را در تمامی ابعاد آن، جهت اتخاذ تصمیم بهتر و با هدف کاهش هزینه و افزایش سود ( یا راندمان) بهrlm; عمل آورند.

با استفاده از شبیه سازی میrlm;توان طیف گسترده ای از مسائل دینامیک (پویا) را در حوزه های ساخت و تولید، پشتیبانی و خدمات تجزیه و تحلیل نمود. شبیه سازی این امکان را فراهم می rlm;آورد تا بتوان جریان مواد و کالاها، منابع انسانی، و اطلاعات را در سازمان خود مدل نمایید و بواسطه شبیه سازی و تنظیم سناریوrlm;های مختلف، انیمیشن 3 بعدی و ... سیستم را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و نسبت به انجام بهبودهای بالقوه در آن اهتمام ورزید.

شبیه سازی چیست :

شبیه سازی علم و هنر ساختن نمایشی (مدلی) از یک پروسه یا سیستم، به منظور ارزیابی و آزمایش راهبردها می باشد، و یا شبیه سازی روشی برای آگاهی از نتایج ایده های پیشنهادی قبل از اجرای آنها.

چه زمان باید از شبیه سازی استفاده کرد :

شرایطی که تجزیه تحلیل جبری میسر نمی باشد :

سیستم های غیر قطعی
سیستم های پویا
سیستم های پیچیده
azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]
شرایطی که امکان آزمایش در دنیای واقعی وجود ندارد :

سیستم هنوز ایجاد نشده است.
ریسک های زیاد و خطرناکی وجود دارد.
هزینه آزمایش بالاست.

چه زمان نباید از شبیه سازی استفاده کرد :

مسئله به طور کامل بررسی ومطالعه نشده است.
هدف فرموله شده ای وجود ندارد.
مسئله را می توان از طریق محاسبات جبری حل کرد.
هیچ دیدی نسبت به جواب های مسئله وجود ندارد.
بهره وری سیستم بسیار بالاست و الگوی ورود نیز بی نظم می باشد.

شبیه سازی شامل چه مراحلی می باشد :

1) تعریف مسئله :

آیا اصلا مسئله ای وجود دارد ؟ اگر جواب مثبت است ؛مسئله مورد نظر چیست؟
رویکرد کل به جزء داشته باشید : ابتدا مسئله را به طور کلی تعریف کرده و سپس هر جا لازم است تعاریف دقیق تری ارائه نمایید.
رویکردتان به مسئله اولویت در انتخاب بدترین حالت(آلترناتیو) موجود باشد
ابتدا مدل را نسازید و سپس به فکر حل مسئله ای بوسیله آن باشید !
دستیابی به مدلی که همه جهات یک سیستم را بیان کند تقریبا غیر ممکن و بسیار پرهزینه خواهد بود.
مدل و مسئله را طوری طراحی نمایید که 100 درصد به منظور حل مشکل مورد نظر باشد (از زواید بکاهید).

2) مشخص کردن اهداف :

اهداف باید کاملا روشن و واضح بیان شوند و در ضمن عملی و امکان پذیر باشد.
اهداف، خطوط راهنمای شما در کل پروژه محسوب می شوند.
بهتر است لیست معیارهای عملکرد مورد نظر خود را لیست شده داشته باشید:
میزان توان عملیاتی
بهره وری
زمان لازم برای تکمیل محصول
....
آلترناتیو های مورد نظر خود را مشخص نمایید :
به عنوان یکی از کارهای اولیه , به تعریف آلترناتیوها بپردازید.
مشخص بودن آلترناتیوها طراحی مدل را تحت شعاع قرار می دهد.
تمام فرض ها و شروط حاکم در مسئله را مشخص کنید :
کل حجم سرمایه گذاری مشخص می باشد.
مدت زمان کاری سازمان غیر قابل تغییر است
...

3) بیان شرح کلی از سیستم :

منابع
پروسه ها
صف ها
جابه جا کننده ها
منابع مشترک (اپراتورها)
محصولات
ورودی ها
موجودی های اولیه
الگوی جریان مواد
ترکیب ها
تغییر مسیرها
تغییر حالت محصولات
تغییر خصوصیات
مونتاژها
دمونتاژها
محدودیت ها و کنترل ها در حرکت محصولات
تاخیرهای اجباری
جابه جایی های دسته ای
کنترل در ارسال کالاها و مواد
زمان از کارافتادگی منابع
قابل پیش بینی
غیرقابل پیش بینی

4) جمع آوری داده ها :

پارامترهای ورودی و نتایج خروجی در واقعیت (به منظور مقایسه نتایج مدل)
azsoftir.com

09367292276


[email protected]
azsoftir.com
[email protected]

azsoftir.com 09367292276

azsoftir.com


[email protected]

azsoftir.com


09367292276
[email protected]
سنجش ها:
زمان سنجی
نمونه برداری از کار
تخمین ها :
بر مبنای تجارب
سعی و خطا
فرض ها :
آیا داده از هم مستقل هستند؟
آیا تنها به دنبال جواب های نسبی هستید؟ (مثلا اگر A افزایش می یابد، B و C کاهش می یابند یا خیر)
و ...

5)ساخت مدل :

اهداف مسئله را در ذهن داشته باشید.
بخش های سخت مدل سازی را ابتدا به صورت مدل های ساده و آزمایشی بسازید.
مدل ها را به فازهای مختلف تقسیم کرده و مدل سازی را فاز به فاز انجام دهید.
اگر مدل موردنظر بزرگ می باشد ؛ آن را به مدل های کوچک تری با درجه انتزاع مختلف از واقعیت تبدیل نمایید که هریک توانایی پاسخ گویی به بخشی از سوالات را داشته باشد.
اینشتین می گوید : ldquo;در ساده ترین حالت ممکن عمل کنید اما نه به صورت ساده لوحانه ! ldquo;
از افزودن جزئیات زیاد به مدل پرهیز کنید زیرا جزئیات زیاد ,مدل را شلوغ کرده و تشخیص روابط بین المان های مدل را سخت می کند.

6) اعتبارسنجی و اعتبار بخشی Validation amp; Verification

اعتبارسنجی : تعیین میزان تطابق مدل با واقعیت
راه های تشخیص میزان اعتبار:
هم خوانی نتایج گرفته شده از مدل با واقعیت
هم خوانی رفتار مدل با تئوری
آیا مدل می تواند پیش بینی نماید.
آیا مدل مورد تأیید سایر افراد شبیه ساز می باشد؟
اعتباربخشی : افزایش تطابق مدل با واقعیت
تطابق صد در صد مدل با واقعیت غیر ممکن است .در ایده آل ترین شرایط تنها می توان ادعا کرد مدل با واقعیت در تقابل نیست!

7) اجرای مدل :

مدل را به دفعات زیاد اجرا کرده و برای هر یک از معیارهای عملکرد خود یک فاصله اطمینان تعیین کنید.
در هر آزمایش تنها یک پارامتر را تغییر دهید .در غیر این صورت تشخیص وآنالیز تغییرات مشکل خواهد بود.
سعی نمایید به یک مقدار بهینه برای تعداد تکرار آزمایش ها یا استفاده از روش های متاهیورستیک برسید.

8) تجزیه و تحلیل نتایج :

تمرکز خود را روی معیارهای عملکرد معطوف نمایید.
اهداف خود را به یاد داشته باشید.
از گراف ها و جداول و ... استفاده نمایید.
در نتایج به دنبال یک روند قابل اعتماد باشید
نتایج را با مقیاس های مالی مقایسه نمایید.

9) جمع بندی و ارائه گزارش

یک شبیه سازی مناسب به خاطر عدم ارائه مناسب می تواند اثربخش واقع نشود.
با توجه به میزان کاربرد مدل تان (یک بار مصرف یا چندبار مصرف) از رابط های کاربر و یا Interface ها استفاده کنید.


نرم افزار Arena و توضیحات کلی در مورد ساختمان کاری آن:



ARENA برای انیمیشن و مدل سازی گرافیکی مسایل شبیه سازی بسیار مناسب است . این برنامه به کاربر اجازه می دهد که اشیا مدل سازی به نام کاژول ایجاد کند که این ماژول ها سنگ بنای تهیه مدل هستند . تمام اجزا یک فرایند شامل منطق ، داده ، انیمیشن و جمع آوری آمار می توانند ماژول هایی برای مشخص کردن فرایندی باشند که موجودیت ها از آنها می گذرند.

ARENA با ارایه الگوهایی امکان ساخت انیمیشن مناسب برای مسایل شبیه سازی را به سادگی فراهم می کند.

الگوها دسته ای از ماژول ها می باشند که موجودیت ها ، پردازش ها و واژگان نوع خاصی از مسایل را در بر می گیرند . در این نرم افزار الگوهایی برای مهندسی مجدد فرایندهای تجاری ، مراکز تلفن ، ساخت و تولید با سرعت بالا ، ساخت نیمه هادی ها و بسیاری کاربردهای دیگر به عنوان نمونه تهیه شده است

ARENA دارای یک تحلیل گر ورودی و یک تحلیل گر خروجی می باشد . کاربر می تواند با استفاده از تحلیل گر ورودی داده های خام را مشاهده کند . تحلیل گر خروجی نیز برای مشاهده و تجزیه و تحلیل داده های شبیه سازی می باشد . همچنین ARENA ، ویژوال بیسسیک شرکت مایکروسافت را پشتیبانی می کند و به کاربر اجازه می دهد تا از اطلاعات نرم افزارهای کاربردی دیگر مانند Excel استفاده کند یا خروجی های Arena را به این نرم افزارها منتقل کند.



توضیحاتی کوتاه در مورد قطعات مختلف موجود در ماژول Basic Process:



قرار دارند.Basic Process ماژول های داده ای به همراه ماژول های فلوچارت در قسمت



ماژول های فلوچارت :

Create :

شروع فرآیند جریان است که عناصر از این قسمت وارد مدل شبیه سازی می گردند.



Dispose :

پایان روند فرایند است و موجودیت ها (Entities) از طریق این ماژول است یعنی پس از آنکه تمام اعمال بر روی یک موجودیت (Entity) انجام شد، لازم است که این موجودیت به قسمت انبار ( در مورد کارخانه های تولیدی) یا لایه بالاتر ( در مورد پروژه من) منتقل گردند و به زبان ساده از شبیه سازی خارج شوند.



Process :

یک فعالیت است که توسط یک یا چند منبع کاری انجام می شود که البته هرکدام از این کارها به مقداری زمان برای تکمیل شدن نیاز دارند.

مثال:توسط این ماژول می توان فعالیت یک منشی (ساعات کار، بیکاری، هزینه هر ساعت و ...) را شبیه سازی کرد



Decide :

گاهی اوقات پس از اینکه عملیاتی بر روی یک سری از موجودیت ها در داخل سیستم انجام گرفت که منجر به ایجاد تغییری در آن ها گردید، لازم است که مسیر موجودیت ها با شرایط خاص را تغییر دهیم که این عمل به کمک تصمیم گیری با این ماژول امکان پذیر است.



Batch :

برای اینکه تعدادی از مواد، قبل از ادامه فرایند در یک بسته ای جمع آوری گردند نیاز به این ابزار داریم. در مشخص کردن قسمت Type برای این ماژول دقت می نیم که آیا می خواهیم بسته بندی ها را به صورت موقت یا دائمی داشته باشیم؟ در بسته بندی به صورت موقت از حالت Temporary و در بسته بندی به صورت دائم از تنظیم Permanent استفاده می شود.تعداد در هر بسته و ترتیب در بسته بندی کردن را نیز می توان از جمله خصلت های آن مشخص نمود.



Separate :

همانطور که از نامش پیداست، برای چند قسمت کردن در مورد فرایندهای موازی یا هم زمان و یا برای جدا کردن تعدادی موجودیت (Entity) که قبلاً توسط Batch به هم چسبیده اند به کار می رود.



Assign :

در این قسمت تغییر ارزش برخی پارامترها ملاک است که البته این تغییر در موقع شبیه سازی صورت می گیرد. نمونه ای از آن را می توان تغییر نوع بعضی مواد یا تغییر متغیر های مدل تعریف نمود.



Record :

جمع آوری بعضی از آمار و ارقام می تواند توسط این عنصر انجام گیرد.



ماژول های داده ای:

از طریق ماژول های داده ای مجمو عه ای از عناصر سازنده فرایند (منابع ،مواد،صف ها و...) را در نمای (Spreadsheet View) تعریف می کنیم.

ماژول های داده ای به شش دسته زیر تقسیم می شوند:

Entity ماژول (1

و تصویر آنها در شبیه سازی استفاده می شود. (Entity Typeاین ماژول برای تعریف انواع مواد (

ها در آن وارد می شوند.Entity همچنین اطلاعات هزینه های اولیه و هزینه های نگهداری

مثال:

انواع قطعاتی که تولید و سر هم می شوند(مانند:میز،قطعه الکترونیک)

اسناد(مانند:فرم ها،ایمیل ها،فکس ها،گزارشات)

افرادی که در یک فرایند در حال حرکتند(مانند:مشتریان،ملاقات کننده ها

و یا می توان فریم ها در شبکه را مثال زد.



Queue ماژول (2

این ماژول برای تعیین روش در صف قرار گرفتن مورد استفاده دارد.

ترتیب در صف قرار گرفتن پیش بینی برای تمام صف ها،حالت اولین ورودی-اولین خروجی است مگر اینکه آن را تغییر دهید.

موارد استفاده:

Processمقدار کارهای در صف مانده در ماژول

بسته بندی شوند.Batchمحل جمع آوری و نگهداری برگه هایی که باید در ماژول

(First In,First Out)



Resource ماژول (3

این ماژول اطلاعات منابع شبیه سازی را برای مدل تعریف می کند.

از جمله این اطلاعات می توان هزینه،قابلیت های منبع ،تعداد منبع و ...را نام برد.

ممکن است ظرفیت کاری منبع ثابت باشد و یا اینکه بر اساس برنامه زمانی

خاصی کار کند.

همچنین از کار افتادن و حالت های مختلف منبع از دیگر اطلاعاتی هستند که

می توان در این ماژول تعریف کرد.



Variable ماژول(4

و مقدارهای چند گانه (Variableاین ماژول داده ای برای تعریف مقدار ابتدایی یک متغیر(

آن در سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.

این متغیرها می توانند به عنوان مرجعی برای اطلاعات ماژول های دیگر باشند.

موارد استفاده:

1)تعداد برگه هایی که در هر ساعت تکمیل می شوند.

2)شماره سریال هایی که برای منحصر به فرد شدن قطعات,برای آنها در نظر گر انجام پروژه های شبیه ساری...

ما را در سایت انجام پروژه های شبیه ساری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1projearenaf بازدید : 190 تاريخ : شنبه 25 خرداد 1398 ساعت: 17:40